GİZLİLİK POLİTİKASI

Düşyeri Bilişim Teknoloji ve Animasyon A.Ş. ("Düşyeri") olarak kişisel verilerinizin güvenliği, T.C.Anayasası, insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu(KVKK) başta olmak üzere, tüm ilgili mevzuat çerçevesinde işlenmesi ve muhafaza edilmesi hususlarına büyük önem veriyoruz.

KVKK kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Düşyeri işbu Gizlilik Politikası, sizden ve/veya cihazlarınızdan (bilgisayar, telefon veya diğer mobil cihazlar) topladığı bilgileri veya Düşyeri sitesi www.dusyeri.com ve mobil uygulamalarında (topluca “Düşyeri Platformu”) kullanırken Düşyeri’ne sağladığınız bilgileri nasıl topladığı, kullandığı ve açıkladığı hususlarını anlamanız için düzenlemiştir.

Düşyeri Platformunu kullanmakla, sizden toplanan bilgileri Düşyeri’nin toplama, kullanma ve açıklama yöntemini kabul etmiş olursunuz. 18 yaşın altındaysanız, velinizin bu Gizlilik Politikasına onay verdiğini temin etmiş olursunuz. Bu Gizlilik Sözleşmesi Kullanıcı Sözleşmesinin ayrılmaz parçasıdır. Eğer siz veya veliniz bu Gizlilik Politikasını anlamıyor veya onaylamıyorsa, lütfen Düşyeri Platformunu kullanmayın.

Düşyeri Gizlilik Politikası veya uygulamaları ile ilgili bir sorunuz veya şikayetiniz olması durumunda lütfen [email protected]’den Düşyeri’ne ulaşın.


1. TOPLADIĞIMIZ VERİLER:

Düşyeri, etkileşime girdiğinizde tarafınızca sağlanan ve aşağıdaki şekilde tanımlanan her Kişisel Veri, Finansal Veri ve/veya Kişisel Olmayan Veriyi alıp saklayabilir.

a) “Finansal Veri” tarafınızca sağlanan, ödemeler ve faturalandırma ile ilgili bilgiler (isim, hesap bilgisi, fatura adresi vb.) anlamına gelmektedir.Tüm Finansal Veriler yalnızca faturalandırma ve ödeme amacıyla toplanmaktadır ve Düşyeri ve/veya yetkili üçüncü taraf ortaklarımız tarafından korunacak ve yönetilecektir.

b) “Kişisel Olmayan Veri” kendi başına belirli bir birey ya da kuruluş tanımlamayan bilgiyi ifade eder.(demografik veri, kullanılan datalar veya indirmeler vb.)

c) “Kişisel Veri” bir birey veya kuruluş ile ilgili olan ve o birey veya kuruluşu tanımlamak, onunla iletişim kurmak veya o birey veya kuruluşun yerini belirlemek amacıyla kullanılan özel tanımlanabilir bilgiyi (isim, posta adresi, cihaz ID’si (aşağıda tanımlanmıştır), e-mail adresi veya telefon numarası vb.) ifade eder.

Düşyeri Platformunu incelemeniz, bir yarışma, araştırma veya ankette yer almanız, sipariş vermeniz veya Düşyeri ile telefon veya e-mail ile iletişim kurmanız da dahil olmak ve bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, her Düşyeri Platformuna eriştiğinizde, diğer Kişisel ve Kişisel olmayan verilerinizi paylaşmış olursunuz.

Yukarıda sayılan fiillerden herhangi biriyle, Düşyeri’ne isminiz, adresiniz, telefon numaranız, alternatif iletişim bilginiz, Düşyeri Platformunu kullanımınıza ilişkin bilgi, kişisel tanımlamalar ve ürün tanımlamaları gibi bilgileri sağlamış olursunuz.

Bazı bilgilerin paylaşılmamasını seçtiğinizde, Düşyeri Platformunun bazı özellikleri ve/veya fonksiyonlarına erişilemeyebilir.


2. VERİLERİ TOPLAMA YÖNTEMLERİ:

Otomatik Olarak veya Teknoloji Aracılığı ile Toplanan Veriler
Düşyeri bazı Kişisel ve Kişisel Olmayan Verilerinizi Düşyeri’ne her eriştiğinizde alıp saklayabilir. Düşyeri Platformunu gizli kalarak ziyaret ederseniz, Düşyeri ve/veya Düşyeri’nin 3. Kişi servis sağlayıcıları yine de Kişisel Olmayan Verilerinizi teknolojik yollarla toplamaya devam edebilir. Bu tarz veriler aşağıdaki methotlarla elde edilir:

a) İzleme: Tarafımız ve iş ortaklarımız, iştiraklerimiz, veya çözüm ortaklarımız veya servis sağlayıcılarımız tarafından kullanılan Çerezler, Beaconlar, Etiketler ve Kodlar gibi teknolojiler. Bu teknolojiler güncel akımları analiz etmek, siteyi yönetmek, sitedeki kullanıcı hareketlerini takip etmek ve kullanıcı tabanlarıyla ilgili demografik bilgileri bütün olarak elde etmek için kullanılmaktadır. Bu teknolojilerin bu şirketlerin bireysel ve aynı zamanda toplu tabanlı kullanımına dayalı olarak raporlama alabiliriz.

b) Cihaz Verisi: Düşyeri Platformunu indirdiğinizde ve kullandığınızda, Düşyeri otomatik olarak kullandığınız cihaz türü, işletim sistemi, uygulama versiyonu ve sürekli cihaz tanımlayıcısı (Cihaz Kimliği) bilgilerini toplar. Düşyeri’ne bu bilgileri toplama izni vermektesiniz.

c) Metaveri: Metaveri Düşyeri Platformu ve izleme sistemi kullanımını kolaylaştırmak, dolandırıcılığı önlemek ve diğer servisler için toplanmaktadır. Düşyeri’nin topladığı ve analiz ettiği metaverilere bazı örnekler, sayılanlarla sınırlı olmamakla birlikte; bilgisayarınızı internete bağlamakta kullanılan İnternet Protokol (IP) adresi, bilgisayar ve bağlantı bilgisi (tarayıcı türü, versiyonu ve zaman dilimi ayarları, tarayıcı eklenti türleri ve versiyonları, işletim sistemi ve platformu gibi), tarih ve zaman, çerez sayısı ve Düşyeri Platformunu kullanmanızla bağlantılı veya bundan kaynaklı olarak kullandığınız veya eriştiğiniz tüm ürünler, servisler veya özellikleri de dahil olmak üzere, Düşyeri Platformuna, Platformunda ve Platformundan yapılan tüm Tek biçimli Kaynak Konumlayıcı (URL) tıklama sıklığı olarak verilebilir.

d) Log dosyaları: Bir çok web sitesinde geçerli olduğu üzere, Düşyeri bilgileri otomatik olarak alır ve log dosyalarında saklar. Bu bilgiler internet protokol (IP) adresleri, tarayıcı türü, internet servis sağlayıcısı (ISP), girilen/çıkılan sayfalar, işletim sistemleri, tarih/zaman damgaları ve/veya tıklama verilerini içermektedir.

e) Araçlar: Düşyeri, Düşyeri Platformunu kullanmanızla ilgili, bunlarla sınırlı olmamak üzere, sayfa başvuru zamanları, yükleme ve dosya aktarım hataları, erişim bilgileri(kaydırma, tıklama ve fare üzerine getirme gibi), özelliklerin kullanımı, satın alma takibi ve sipariş işleme ve yöntemlerini de içeren bilgileri ölçmek ve toplamak için yazılım araçlarını kullanabilir. Bazen bilgiyi paylaşma veya paylaşmama seçeneğiniz olacaktır fakat bazı bilgileri paylaşmamanız durumunda, bu Düşyeri Platformunun bazı özelliklerini ve/veya işlevselliğini etkileyebilir.

f) Diğer Kaynaklardan Alınan Bilgiler: Düşyeri sizinle ilgili üçüncü taraf servis sağlayıcılardan veya diğer kaynaklardan, sizinle ilgili satın alma veya geri alma bilgileri, Düşyeri Platform kullanımı, ödeme bilgileri, raporlama bilgileri, sayfa görüntüleme bilgileri, teknik, işleme, reklam, arama bilgileri ve kredi geçmişi bilgileri gibi bilgileri alabilir.

g) Mobil Analitikleri: Düşyeri, Mobil Yazılımının cep telefonunuzdaki işlevselliğini daha iyi anlamak için mobil analiz yazılımını kullanmaktadır. Bu yazılım uygulamayı ne sıklıkla kullandığınız, uygulamada meydana gelen olaylar, toplu kullanım, performans verisi ve uygulamanın nereden indirildiği gibi bilgileri kaydedebilir. Düşyeri, analitik yazılımında saklanan bilgileri, uygulama içinde gönderdiğiniz hiçbir kişisel verinizle ilişkilendirmemektedir.

h) Yerel Depolama Nesneleri: Düşyeri HTML 5 veya Flash gibi Yerel Depolama Nesnelerini (LSOlar) içerik bilgileri ve tercihlerini saklamak için kullanır. Düşyeri’nin, Düşyeri sitesindeki belirli özellikleri sağlamak veya web tarama faaliyetlerinize dayalı olarak reklam yayınlamak için işbirliği yaptığı üçüncü kişiler, veri toplamak ve depolamak için HTML 5 veya Flash gibi LSOları kullanır.

i) Sosyal Medya Özellikleri ve Araçları: Düşyeri Platformu, Facebook “Beğen” butonu, YouTube “Paylaş” butonu gibi entegre edilmiş sosyal medya özellikleri ve araçları ve Düşyeri Platformunda çalışan interaktif mini-programlar içerebilir. Bu özellikler, Düşyeri sitesinden hangi sayfayı ziyaret ettiğiniz bilgisini IP adresinizden toplayabilir ve bu özelliğin düzgün çalışması için çerez yerleştirebilir. Sosyal Medya özellikleri ve araçları hem üçüncü kişi şirketlerce hem de direkt olarak Düşyeri Platformundan gönderilebilir. Bu entegre edilmiş sosyal medya özellikleri ve araçları ile olan etkileşiminiz, onu sağlayan şirketin gizlilik politikasına tabidir.


3. VERİLER NASIL KULLANILIR:

Kişisel verileriniz KVKK’nın düzenlemesine uygun olarak,
1. Hukuka ve dürüstlük kuralının öngördüğü biçimde,
2. İşlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak,
3. Doğru ve güncel olarak,
4. Belirli açık ve meşru amaçlar ile işlenecektir

Düşyeri kişisel verilerinizi izniniz olmadan üçüncü kişilere satmaz ve genelde açıklamaz. Ebeveynlerin, Düşyeri’nin çocuğunuzdan alınmış olabilecek verileri paylaşmaması nedeniyle, ayrıca üçüncü kişilere açıklanma izni vermeden, çocuklarından alınan kişisel verilerin toplanması ve kullanılmasına izin verme hakları vardır.

Düşyeri, sistem performansını izlemek, iç iş sistemini analiz etmek, Düşyeri Platformunu geliştirmek, ek ürün ve hizmetlere ilişkin talepleri yerine getirmek, promosyon ve satış faaliyetleri ile ilgili sizinle iletişime geçmek, müşteri desteği sağlamak ve inceleme yapmak için bu arada Kişisel, Kişisel Olmayan ve Finansal Verileri kullanır.
Örnek olarak:

a) Email İletişimleri: Düşyeri Kişisel Verilerinizi size bildirim ve promosyon ve/veya etkinliklere ilişkin e-mail göndermek için kullanabilir. Promosyon e-mail alımlarını ilgili yazışmadaki talimatları izleyerek etkisizleştirebilirsiniz. Düşyeri etkisizleştirme talebinizi işleme aldığında, daha sonra tekrar etkinleştirmediğiniz takdirde ileride promosyon e-mailleri göndermeyecektir. Promosyon e-maili almayı etkisizleştirin veya etkisizleştimeyin, Düşyeri, size Düşyeri Platformu’na ilişkin önemli bilgi, bildirim veya değişikliklerle ilgili e-mail gönderme hakkını saklı tutar.

b) İletişim: “İletişim” formunu kullanmayı seçerseniz, Kişisel Verilerinizi , başvurunuza ilişkin talep türünüzü paylaşmanız ve Düşyeri ile iletişim kurma nedeninizi anlatmanız talep edilecektir. Düşyeri 13 yaşın altında olduğunuzun farkına varırsa, talebiniz ulaştığında e-mail adresinizi silecektir.

c) Konum Bilgisi: Düşyeri size en uygun içeriği sağlayabilmek için konum bilgilerinize erişim izni talep edebilir.

d) Anlık Bildirimler: Bazı durumlarda, , Düşyeri size , Düşyeri mobil uygulamalarını kullanırken yeni içerik uyarılarına ilişkin ve de sizin için önemli olabilecek diğer hesap bilgilerine ilişkin anlık bildirimler gönderecektir. Eğer daha fazla bu tarz bildirimler almak istemezseniz, bu alımları cihazınızın ayarlardaki cihaz seviyesinden kapatarak veya [email protected]’den Düşyeri ile iletişime geçerek etkisizleştirebilirsiniz.

e) Reklam: Düşyeri, Düşyeri Platformunda , reklam yayınlama ve/veya reklamını diğer sitelerde yönetme amacı ile üçüncü kişi şirketlerle işbirliği yapar. Üçüncü kişi ortaklar tarama faaliyetleriniz ve ilgi alanlarınıza dayanarak size tanıtım sağlamak amacıyla çerez veya benzer teknolojiler kullanabilirler. Düşyeri’nin mobil aplikasyonunun ücretsiz versiyonunda üçüncü kişi şirketlerin reklamları vardır ve Düşyeri cihaz kimliği bilginizi toplar ve bazı tanıtımları yapabilmek amacıyla bunları reklamcılara iletebilir.


4. VERİLERİN PAYLAŞIMI VE AÇIKLANMASI:

Verilerin kullanımı ve koruması Düşyeri’nin işinin önemli bir parçasıdır. Düşyeri’nin verilerinizi nasıl paylaştığı ve açıkladığına ilişkin örnekler aşağıdaki gibidir:

a) Yasal: Düşyeri paylaştığınız verileri mahkeme çağrısı, mahkeme emri, yetkili makam talepleri ve diğer hukuki süreçlere cevabi olarak ve Düşyeri’nin yasal haklarını tesis etmek/yerine getirmek amacıyla açıklayabilir. Düşyeri ayrıca verilerinizi, Düşyeri’nin haklarını, sizin veya diğerlerinin güvenliğini korumak için, dolandırıcılığı araştırmak veya bir hükümet talebine karşılık vermek için gerekli olduğuna inandığı durumlarda, yasal iddialara karşı savunma amacıyla açıklayabilir. Düşyeri illegal faaliyetler, dolandırıcılık şüphesi ve bir insanın fiziksel güvenliğine karşı olası tehdit, Düşyeri’nin Kullanım Şartları’nın ihlali veya hukuken zorunluluk içeren durumlara ilişkin durumları araştırmak, önlemek veya bunlarla ilgili işlem yapmak için Kişisel Verileri paylaşabilir.

b) İşletme Aktarımları: Düşyeri işletmesini geliştirmeye devam ederken, işletme yapılanması olarak yeniden organize olabilir, yeni kuruluşlar, iştirakler, işletme birimleri kurabilir veya üçüncü kişilerle ortaklık kurabilir. Bu gibi işlemlerde sağladığınız verilerden her biri aktarılan işletme aktiflerinden biri olur( aksini kararlaştırılmadıkça, önceden yapılan bir gizlilik bildirimine tabi olarak). Düşyeri aktiflerinin tamamı veya tamamına yakınının alınması veya Düşyeri’nin üçüncü bir kişiyle birleşmesi durumunda, verileriniz muhtemelen aktarılan aktifler içinde olacaktır. Böyle bir aktarımda Düşyeri’nin sizden toplanan herhangi bir veriyi aktarma hakkını saklı tuttuğunu anlamış ve kabul etmiş bulunuyorsunuz. Böyle bir durumda, Düşyeri, sizinle ilgili Kişisel Veriniz aktarılmadan ve başka bir gizlilik politikasına tabi olmadan önce size bunu bildirmek için gerekli makul çabayı gösterecektir.

c) Kontrolümüzde Olmayan Bağlı İşletmeler: Düşyeri kendi adına işlem yapmak için üçüncü kişi şirketleri ve şahısları kullanabilir. Siparişler, ödeme işlemleri, hosting, veri depolama, posta ve elektronik posta gönderimi, müşteri listelerinden tekrarlayan verileri kaldırmak, veri analizi, pazarlama desteği sağlama, araştırma sonuçları ve linkleri sağlama(ödeme kayıtları ve linkleri de dahil), kredi kartı ödeme işlemleri ve müşteri hizmeti sağlama bunlara örnektir. Düşyeri bu kuruluşların işlemlerini devam ettirmek amacıyla gerekli olan verilere erişimini sağlayacak, ancak bunları başka amaçlarla kullanmayacaklarını teminen önlemler alacaktır. Düşyeri verileri yalnızca yukarıda sayılan şekilde ve yalnızca bu Gizlilik Politikasına veya en az bu gizlilik Protokolü kadar koruyucu bir Gizlilik Politikasına tabi üçüncü kişilerle paylaşır.

d) Facebook, Google veya Diğer OpenID Sağlayıcılar: Düşyeri’nin bazı mobil aplikasyonlarına Facebook veya Diğer OpenID Sağlayıcılar gibi oturum açma hizmetlerini kullanarak giriş yapabilirsiniz. Bu servisler kimliğinizi onaylar ve size Düşyeri ile adınız ve e-mail adresiniz gibi belli kişisel verilerinizi Düşyeri’nin önceden doldurulmuş kayıt formuna paylaşma seçeneği sunar.


5. HAKLARINIZ:

KVKK ve yürürlükte bulunan diğer mevzuat çerçevesinde kalmak kaydıyla,
a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
e) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
f) KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
g) Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
h) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ı) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahipsiniz.

Başvuruların içeriğinde aşağıdaki bilgilerin bulunması KVKK gereği zorunlu olup, bilgilerin eksikliği halinde başvurunuz işleme alınmayacaktır.

Başvuruda bulunması gereken bilgi ve belgeler:
a) Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,
b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlar için TC Kimlik Numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş adresi,
d) Bildirime esas elektronik posta adresi, telefon veya faks numarası,
e) Talep konusunun açıkça belirtilmesi gereklidir.


Yukarıda sayılan haklarınızı kullanma talebinizi yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ayrı bir yöntem belirlenmesi halinde bu yöntem ile bize iletebilirsiniz. Yazılı talebinizi “Rüzgarlıbahçe Mh. Kavak Sok. No:31/1 Smart Plaza B Blok Kat:3 Beykoz/İstanbul/Türkiye” adresine ıslak imzalı olarak gönderebilirsiniz veya [email protected] adresine mail yolu ile iletebilirsiniz. Talebiniz en kısa süre içinde ve her halde 30 gün içinde cevaplandırılacaktır.

Eğer kişisel verilerinizin işlenmesi izninize dayanmaktaysa, cihaz ayarlarınızdaki Düşyeri uygulaması ayarlarının reklam kişiselleştirmesi ve/veya reklam takip seçeneğini güncelleyerek/değiştirerek dilediğiniz zaman izninizi geri alma hakkınız vardır (Ancak bu durum izninizi geri almadan önceki işlenmeleri etkilemeyecektir)
Topladığımız veri, veriyi nasıl topladığımız ve açıkladığımız ve de sizle nasıl iletişim kurduğumuza ilişkin seçenekler sunuyoruz;

a) Tanıtım E-maillerini Etkisizleştirme: Eğer Düşyeri tanıtım e-mailleri alıyor ve daha fazla bu e-mail mesajlarını almak istemiyorsanız, mesajı aldığınızda e-mailde yer alan talimatlar ile, e-maillerimizdeki “abonelik iptali” linki ile veya [email protected]’den bizimle iletişime geçerek “etkisizleştirme” yapabilirsiniz. Lütfen talebinizin işleme alınması için on (10) iş gününe kadar süre verin. Tanıtımsal olmayan e-mailleri almaya devam edebilirsiniz. (örneğin gizlilik politikasındaki önemli değişiklikler, Platform veya tehlikeli veri erişimine ilişkin konular gibi)

b) Hedef Tanıtımları Etkisizleştirme: Eğer davranışsal hedef tanıtımları sınırlamak istiyorsanız, cihaz ayarlarınızdaki reklam takibini sınırlandırarak gerçekleştirebilirsiniz. Lütfen etkisizleştirmelerin tarayıcıya ve cihaza özel olduğunu ve etkisizleştirmenin etkin olması için kısa bir süre geçmesi gerekebileceğini unutmayın.

Apple cihazlarında: Mobil cihazdaki (iphone veya ipad gibi) ayarları açın ve Gizliliği tıklayın. “Tanıtım” kısmından Reklam Takibini kapatabilirsiniz.

Android cihazlarda: Uygulama listenizden ayarları açın ve “Reklam” düğmesine tıklayın. “Reklam” penceresi açıldığında Google Reklam ID’nizi etkisizleştirebilirsiniz.

c) Üçüncü Taraflara Özel Reklamlar: Üçüncü taraf ortaklarımızdan kişiselleştirilmiş reklam sağlamamız için izin verdiğinizde, cihaz ayarlarınızdan veya diğer üçüncü-taraf etkinleştirme veya etkisizleştirme araçları ile üçüncü-tarafa özel reklamları etkinleştirebilir veya etkisizleştirebilirsiniz.
Eğer üçüncü taraflardan mobil cihazınızdaki ilgi alanlarınızla ilgili uygulama içi özelleştirilmiş reklam almak istemiyorsanız, uygulamadaki reklam ayarlarını ayarlayarak etkisizleştirebilirsiniz. Ayrıca mobil cihazınızın ayarlarından “Reklam Tanımlayıcı”(IDFA gibi)yı resetleyebilirsiniz, böylelikle önceki “Reklam Tanımlayıcı”nıza bağlı olan mevcut davranışsal verilerinizin devam eden kullanımını önlersiniz. Lütfen bu araçları kullanımdan sonra dahi üçüncü-taraf reklamları almaya devam edebileceğinizi, fakat bu reklamların sizin ilgi alanı veya ihtiyaçlarınıza özel olmayacağını unutmayın.

d) Uygulama Bildirimlerini Etkisizleştirme: Düşyeri bilgi, haber, güncelleme ve diğer ilgili bilgileri sağlamak için mobil cihazınıza anlık bildirim gönderebilir. Bu güncellemeleri uygulama içindeki “ayarlar” sayfanızdan veya bu bildirimleri düzenleyen cihaz kontrol panelinizinden düzenleyebilirsiniz.

e) Sosyal Medya Platformlarını Etkisizleştirme: Düşyeri’nin bir sosyal medya platformundan tedarik ettiği bilgiyi değiştirmek veya düzenlemek istiyorsanız, ilgili sosyal medya sitesindeki uygun talimatları izlemeniz gerekmektedir.

f) Konum Belirlemenin Etkisizleştirilmesi: Önceden konum belirleme verilerinize erişimimize izin verdiyseniz, mobil cihazınızın ilgili uygulama ile ilgili ayarlarına veya ilgili uygulamanın “ayarlar” sayfasına giderek konumunuza erişimimizi durdurabilirsiniz.

g) Analitiklerin Etkisizleştirilmesi: Google analitik de dahil olmak üzere dahili ve üçüncü taraf analitik araçlarını kullanmaktayız. Çalıştığımız üçüncü taraf analitik şirketleri takma isimli kullanıcı profilleri oluşumunu mümkün kılarak, web sitemizle ilgili verileri toplayabilir ve saklayabilir. Bunların verileri toplama ve kullanmaları kendi gizlilik politikalarına tabidir ve analitikler ilgili gizlilik politikalarındaki talimatları izleyerek etkisizleştirebilirsiniz.

Google Analytics Kullanım sözleşmesine http://www.google.com/analytics/terms/us linkinden ve Google Gizlilik Politikasına http://www.google.com/policies/privacy/ linkinden ulaşılabilir. Google Analitik’in site ziyaretlerinizi tanımlamasını önlemek için tarayıcınızdaki çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz. If you prefer to not have data reported by Google Analitik tarafından raporlanan verilerin alınmasını tercih etmiyorsanız https://tools.google.com/dlpage/gaoptout . linkinde yer alan Google Analitik Opt-out Tarayıcı Eklentisini yükleyebilirsiniz.


6. GÜVENLİK:

Kişisel Verilerinizin güvenliği Düşyeri için önemlidir. Düşyeri, kendisine gönderilen Kişisel Verileri korumak için, gerek iletirken gerekse alırken, genel kabul gören endüstri standartlarını uygular. Ancak internet veya elektronik depolama ile yapılan iletim %100 güvenli değildir. Bu nedenle Düşyeri mutlak güvenlik taahhüdü vermez. Hiçbir güvenlik sistemi tamamen güvenli olmamakla beraber, Düşyeri, üçüncü kişi iş ortakları ve tedarikçileri, yetkisiz erişimlere veya Düşyeri tarafından toplanan verilerin ifşasına karşı uygun koruma önlemlerini alırlar. Düşyeri açısından bu, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, yetkisiz erişimlere karşı önlem olarak tüm Kişisel ve Finansal Verilerin yalnızca “bilinmesi gereken” tabanında açıklanmasını ve Düşyeri tarafından toplanan tüm Kişisel Verilerin güvenli bağlantı ile toplanmasının sağlanmasını ve endüstriyel düzeyde güvenli yazılımlarla korunması ve şifrelenmesini (güvenli soket katmanı teknolojisini “SSL” kullanarak)içermektedir.

7. DİĞER SİTELERE LİNKLER:

Düşyeri Platform kendine ait olmayan ve kendince kontrol edilmeyen diğer sitelere linkler içerir. Lütfen Düşyeri’nin bunun gibi diğer sitelerin gizlilik çalışmalarından sorumlu olmadığını biliniz. Düşyeri sitesinden ayrıldığınızdan haberdar olmanız ve kişiyle ilişkilendirilebilir veri toplayan her bir sitenin gizlilik politikasını okumanız konusunda sizi teşvik eder. Bu gizlilik politikası yalnızca Düşyeri tarafından toplanan verilere uygulanır.

8. ÇOCUKLARIN KİŞİSEL VERİLERİ:

Hizmetlerimiz Çocuklar için tasarlanmamıştır. Hizmetler, Platform ve Üçüncü Kişi Platform Oyunları 18 yaş ve üstü insanlar için tasarlanmıştır ve onlara yönlendirilmektedir. 13 yaşın altında kimse (Avrupa Birliği ülkelerinde oturanlar için 16 yaşın altındaki kimse) (topluca Çocuklar) bize kişisel veri sağlamamalıdır ve biz bilerek Çocuklardan veri toplamamaktayız. Çocuklar hesap oluşturmaya veya , isim, adres, telefon numarası ve e-mail adresi de dahil, bize herhangi bir veri göndermeye kalkmamalıdır. Eğer Düşyeri bu önlemlere aykırı olarak ebeveyn izni sunmadan Çocuklardan kişisel veri toplamış olduğunu fark ederse, derhal hesabı sonlandıracak ve veritabanından bu verileri silmek için ve herhangi bir amaçla bu verileri kullanmamak için makul önlemleri alacaktır. (çocuğun güvenliğini korumak için gerekli olması veya hukuk kurallarınca izin verilmesi veya gerekmesi durumları hariç) Çocuğunuzdan veya onla ilgili herhangi bir verinin bizde olduğunu düşünüyorsanız lütfen [email protected] adresinden iletişime geçin.

9. ULUSLARARASI AKTARIM:

Hizmetleri kullandığınızda, verileriniz bulunduğunuz ülkenin dışına gönderilebilir. Sizden topladığımız Kişisel Verileriniz, Kişisel verilerin korunması için yeterli seviyede korumayı öngören Avrupa Komisyonunca verilen bir kararın uygulanmadığı yerler de dahil olmak üzere, Avrupa Ekonomik Alanı (“EEA”) dışına aktarılıp orada depolanabilir. Kişisel Verileriniz ana şirketimizin sahip olduğu diğer şirketlerle paylaşılabilir, bizim veya tedarikçilerimizin çalışanları tarafından işlenebilir veya EEA dışındaki bazı üçüncü kişilerle paylaşılabilir.
Gizlilik Politikasına uygun olarak Kişisel Verilerinizin güvende olduğunu teminen gerekli ve yeterli tüm girişimlerde bulunacağız ve Kişisel Verilerinizi korumak için kabul edilen uygun koruma önlemlerini alacağız.

10. YASAL DAYANAK:

Genellikle kişisel verilerinizi işlerken aşağıda belirtilen yasal zeminlere dayanıyoruz:

(i) izniniz (ii) işlememizin bizim, ortaklarımızın veya Servis Sağlayıcıların meşru menfaatine olması veya (iii) sizinle sözleşme icra etmek için işlemenin gerekli olması (websitesini size erişilebilir kılmak için vb)

11. VERİ SAKLAMA:

Eğer çocuğunuzun verileri değişir veya daha fazla Düşyeri Platformunu istemezseniz, cihaz ayarlarından düzeltmeler ve güncellemeler yapabilir, hatalı verileri silebilirsiniz veya hesap bilgilerinizi güncelleyerek veya Düşyeri ile [email protected]’den iletişime geçerek silme veya sizinle veya çocuğunuzla sonraki bir görüşme talep edebilirsiniz. Düşyeri talep girişinize makul bir zaman çerçevesinde dönüş sağlayacaktır.

Düşyeri, sizin veya çocuğunuzun hesabı aktif olduğu veya hizmet sağlama gerektirdiği sürece sizin ve çocuğunuzun verilerini saklayacaktır. Eğer çocuğunuzun hesabını iptal etmek isterseniz veya Düşyeri’nin daha fazla hizmet amaçlı veri kullanmamasını talep ederseniz, Düşyeri ile yukarıda belirtilen e-mail adresinden iletişime geçin. Düşyeri , Yasal yükümlülükler gerektirdikçe, uyuşmazlıkların çözümünde ve sözleşmeyi yerine getirirken gerekli olduğu takdirde veri depolayacak ve kullanacaktır.

12. KULLANIM KOŞULLARI/GİZLİLİK POLİTİKASI DEĞİŞİKLİKLERİ:

Düşyeri Gizlilik Politikasını veri uygulamalarındaki değişiklikleri yansıtmak amacıyla güncelleyebilir. Eğer Düşyeri önemli bir değişiklik yaparsa, size bunu e-mail( hesabınızda belirtilen e-mail adresine gönderilen) yolu ile veya Düşyeri web sitesindeki ( www.dusyeri.com) bildirim aracılığı ile, değişkiliğin etkili olmasından önce bildirecektir. Düşyeri, gizlilik uygulamalarındaki son bildirimler için periyodik olarak bu sayfayı incelemenizi tavsiye etmektedir.

13. İLETİŞİM:

Düşyeri’nin verilerinizi nasıl koruduğu veya bu Gizlilik Politikası hakkında sorularınız veya yorumlarınız varsa, lütfen bizimle aşağıdaki adresten iletişime geçiniz:

İlgi: Gizlilik Politikası Konuları

E-posta: [email protected]

Düşyeri Bilişim Teknoloji ve Animasyon A.Ş. (Mersis No: 0556057927200019)


Son Güncelleme: 10.02.2020